Ronaldo kan stoppes med Dannebrød

I retorikkens verden bruger vi ofte vendingen “Show not tell. Vi appellerer også til at bruge sproget kreativ og lade det blomstre. Andre gange argumenterer vi for, at billeder kan sige mere end tusind ord.

Det er alt sammen rigtigt. Så hvad gør man, når man er dansker, retoriker, ordnørd, kageelsker og venter på en landskamp mod Portugal, hvor Ronaldo skal stoppes?

Dannebrød
Tja, i mit tilfælde gik jeg i ‘klonings-mode’ – og i køkkenet. Det kom der et Dannebrød ud af (bag et stort rosenbrød, klon det med dannebrog, og du har et Dannebrød)!
Modsat tilfældet med Skovflåtmodellen® vil jeg ikke ordmærkeregistrere ordet Dannebrød, jeg vil blot nyde Dannebrødet og kampen. Det står derfor enhver frit for at lade sig inspirere, friste og kopiere. Leg med sproget og med Ronaldo. Kom så Danmark!

Dannebrød ala Trine Nebel

Dannebrød ala Trine Nebel

Share Button
Om Trine Nebel

Trine Nebel

Trine Nebel er fastansat på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor hun underviser i og rådgiver om branding, tillid, troværdighed og omdømme. Trine er forfatter til flere bøger, har en master i retorik, en diplomuddannelse i kommunikation og en læreruddannelse bag sig. Hun underviser primært på kurser og videreuddannelser, men stedvis også på DMJX' grunduddannelser. Trine Nebel har rådgivet både staten, kommuner, fagforeninger, organisationer og i det private. Trines passion er at forløse andre afsenderes kommunikative potentiale uanset om dette sker via taler, præsentationer, debatter, sociale medier, TV eller radio. Og uanset om modtagerne er publikummer, borgere, medlemmer, vælgere eller (potentielle) kunder i en virksomhed.

Skriv et svar