Bliv en bedre taler

Fanger du dine modtageres interesse med det samme? Taler du i abstrakter eller konkreter? Prøver du på at sælge i stedet for at påvirke? Forstår hvad der virker troværdigt på publikum?

Appellerer du nok til dine modtageres følelser, indre billedarkiv og møder du publikum dér, hvor de træffer beslutninger om at lade sig inspirere af dig?

‘Bliv en bedre taler’ kunne også kaldes for public speaking eller præsentationsteknik. Kært barn har mange navne – hæng dig ikke i dét ;)

Det handler om tage ordet, stille sig op foran andre, påvirke med et budskab – og blive husket! Det kan jeg hjælpe med dig med.

Taler som virkemiddel
Jeg er helt tosset med taler. Også de kedelige, fordi de bekræfter mine tese. At taler, når de BÅDE er skrevet godt, og ikke mindst leveret godt, kan flytte mennesker og holdninger. Præcis som dødssyge og ligegyldige taler absolut intet flytter.

I Danmark er det utrolig sjældent, at vi hører en tale, der for alvor gør indtryk på os. Vi er ikke rigtig forvent med de store ord, og slet ikke talere, der ligger deres sjæl i offentlige ytringer. Når det endelig sker, at en taler gør indtryk, så er det noget vi forholder os til efterfølgende. Ikke bare over saltstængerne ved receptionen, men måske i lang tid efter talen.

Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail.
Af Ralph Waldo Emerson

Alle der skal holde tale er (lidt) nervøse, og hvis ikke de er, så er det fordi taleren er ligeglad, og fordi der ikke er noget på spil i hverken talens ord eller for taleren selv. Den slags taler kender vi alt for godt.

Upassionerede talere glemmes og gør ikke indtryk – måske fik vi endda tjekket Twitter, mens talen blev holdt. Vi husker også de lange taler, og de alt, alt, alt for laange taler. Dem behøver vi ikke flere af.

Hvad med Clinton og Obama
De fleste talere drømmer om at gøre indtryk. At få sagt de rigtige ord, på den rigtige måde på det rigtige tidspunkt. Men den slags skal forberedes, og kommer stort set aldrig af sig selv. Hverken Obama eller Clinton var fødte talere. De har øvet sig ufattelig mange gange, i ufattelig mange år og har stadig adgang til ufattelig meget hjælp.

Men man behøver ikke være nuværende eller forhenværende præsident for at påvirke publikum, og for at holde dén tale andre forholder sig til efterfølgende. Det kan også ‘bare’ være dig, der skal efterlade et indtryk, og hvorfor ikke gøre det med en tale? Genren har virket i tusindvis af år og gør det stadig – især hvis man forbereder sig.

360 graders hjælp til din tale
Her kan du få hjælp til det hele. Jeg skriver din tale, hjælper dig med at bygge talen op, og analyserer dit publikum. Jeg sikrer du gør indtryk, at du afleverer et budskab og, at du fortæller en historie.

Hvad vil du gerne have tilhørere til gøre eller tænke? Hvordan vil du, eller din virksomhed, gerne fremstå? Hvilke pointer er vigtige for dit budskab? Hvor skal talen holdes og til hvor mange? Hvilket indtryk skal talen efterlade? Disse er spørgsmål, der skal overvejes før hver eneste tale.

Rom blev som bekendt ikke bygget på én dag, men Rom BLEV dog bygget – og livet er altså ved at være for kort til dødssyge fremlæggelser og taler, der hverken gør indtryk eller flytter noget som helst.

Hos mig får du nogle grundprincipper og huskeregler til, hvordan du overbeviser, bliver en bedre taler, øger din troværdighed og undgår at kede modtagerne.

Ofte er vi som afsendere så fokuserede på vores egne interesser, og ønsket om at komme af med vores budskab, at vi overser, hvad der for alvor påvirker modtagerne.

Tag ordet og gør en forskel
Uanset om du holder salgstaler, skal pitche, give et foredrag eller præsentere din virksomhed, er der mange faktorer, der afgør om modtageren bliver påvirket positivt eller ej.

Jeg guider dig gennem den store tale, den lille tale, den svære, den følelsesmæssige eller den politiske tale. Vi kommer hele vejen rundt, og jeg øver den med dig, så du er tryg i selve talesituationen.

Måske har du nogle pointer, der skal struktureres eller et manuskript (ja, du har et talemanuskript), som skal gennemlæses.

Jeg kan levere dele af arbejdet – den mindste hjælp er én time (kr. 1.200 + moms) – eller al arbejdet med din tale, hvor jeg følger dig helt til dørs (få et samlet tilbud)!

Bedst bevarede hemmelighed: Ja, jeg skriver også bryllupstaler 🙂