Kommunikation og retorik MÅ læse Mediernes rolle Omdømme og image Reputation management Troværdighed

Michael Kristiansen lavede dokumentfalsk

En fejl kaldte michael Kristiansen det selv! Der er vel snarere tale om dokumentfalsk, og havde Kristiansen været politiker, havde han været færdig.

Nu er Kristiansen ‘bare’ kommentator, kendis, med i cirklerne omkring Christiansborg og spinmaster, så det har åbenbart ingen betydning for Kristiansens omdømme, at han i mange år fuskede med titlen på sit CV.

Michael Kristiansen har snydt så vandet driver.
Nedenstående er (et patetisk og burde have været et mislykket forsøg på) spin i verdensklasse. Den kendte politiske kommentator, Michael Kristiansen, har snydt med sin titel og ikke mindst sit eksamensbevis. Det første er vist ikke ulovligt, men det er det sidste. Konsekvensen? Ikke rigtig noget!

Michael Kristiansen er ikke cand.phil. fra Københavns Universitet, men han har bestået et bifag, siger chefkonsulent Dorrit Wivel fra Københavns Universitet til B.T.

Kristiansen-delen af Mogensen & Kristiansen er normalt ikke bleg for at agere smagdommer og tæskehold fra Kommentatorkøbing. Nu viser det sig, at han aldrig har fået en akademisk grad, hvilket han ellers har prydet både CV og bogomslag med. Uden skam har eks-spindoktoren filosoferet og ‘spunnet’ sig frem til, at han er cand. phil.

Det er fuldstændig rigtigt, at jeg ikke har nogen kandidatgrad. Når jeg har skrevet det, så er det en fejl – og det vil jeg gerne beklage her med ti års forsinkelse.

Det hedder dokumentfalsk og ikke ‘en fejl’
Sådan siger Michael Kristiansen, men spin-forsøget er ynkeligt og end ikke en halvstuderet phil.-røver værdig. Det rigtige udtryk er dokumentfalsk. Hvis Kristiansen oprigtigt beklagede, ville han kalde tingene for deres rette navn og undskylde overfor enhver, der har skulle tage stilling til hans CV og forholde sig til hans titel (eller mangel på samme).

Share Button

5 thoughts on “Michael Kristiansen lavede dokumentfalsk”

 1. Bravo Trine Nebel !
  Det er helt på sin plads at du gør opmærksom på dette, for der er INGEN andre der åbenbart mener at det er vigtigt. Det er dog utroligt hvad visse personer kan komme af sted med uden at der reageres.

 2. Ja men bliver harm, når man selv har gået de trange kår igennem for at få sin uddannelse. Endvidere er en kandidat uddannelse fra et universitet et udtryk for målfasthed, evne til at kunne fokusere og prioritere i en stor informationsmængde på højt niveau og opnå et tilstrækkeligt niveau til at kunne bestå. Dette kvalitetsstempel giver direkte adgang til velbetalte jobs, investeringer, og sponsorater.

  Så det er korrekt at kalde det “dokument falsk”.

  Michael har jo brugt sine falske meritter i konkurrence mod andre og har fået sig positioneret i et godt betalt job. Jeg har aldrig været imponeret af ham og nu kan man forstå hvorfor, der er ikke noget indhold i ham og han har ikke det nødvendige niveau som en kandidat eksamen ville give ham. Han er måske en god spin-doktor og en snu ræv som forstår at manipulere sine omgivelser, men det også et af kendetegene for psykopater.

 3. De Omnibus Dubitantum Est (man bør tvivle om alt)
  Ja, talentmassen er, generelt, til at overse hos de 2 såkaldte politiske kommentatorer (Mogensen&Kristiansen), hvor særligt den gode Kristiansen jævnligt glimrer med overfladeviden og bagklogskab, serveret som dydsindigt aktindsigt.
  Fusker i faget, og det med at snyde er jo ikke første gang. Såvidt jeg husker havde Kristiansen lidt svært ved at fordele udgifterne på den mobiltelefon Statsministeren (Anders Fogh Rasmussen) havde udstyret ham med, men som havnede hos Kristiansens kæreste i Polen!!
  Men: Som Herre, så Hans Tjener…

  1. Kære Knud

   Ja havde den gode Kristiansen været politiker, så var de gamle sager blevet fundet frem og hudflettet påny, men sådan forholder det sig åbenbart ikke internt i journaliststuderende, må vi konkludere (og tænke over).

   Mange hilsner fra Trine.

Comments are closed.