Venstre ved du hvor du har, og weekenden viste os hvor!

Partiet Venstre kritiserer S-R-SF-regeringen for tiltag, Venstre ikke selv gjorde noget ved, da Venstre havde magten. Og Venstre har fastlagt en strategi om ikke at komme med politiske holdninger, så længe medierne fokuserer på interne stridigheder i regeringen.

I Venstre må man ikke mene noget
Søndag den 4. marts kunne vi i to forskellige medieindslag få et interessant indblik i, hvordan argumentations-logikken lige nu er fat i partiet Venstre.

Skyggestatsminister i Berlingskes Magasin
Det ene indslag var at læse i Berlingske søndagstillæg, Magasin, hvor anonyme kilder i Venstre fortæller, hvordan de bliver banket på plads, hvis de mener noget i det offentlige rum, der kan fjerne fokus fra regeringens trakasserier. Ikke engang et alternativt forslag til den nu skrinlagte betalingsring, må en Venstre-ordfører fremkomme med – trods det faktum, at Folketinget er en lovgivende forsamling, hvor medlemmerne via Grundloven er forpligtede til at stemme – og vel også ytre sig (?) – efter deres overbevisning.

Søren Pind i Clement Søndag
Det andet indslag kunne ses i Clement Søndag på DR1. Søren Pind havde i den forgangne uge kritiseret statsminister Helle Thorning-Schmidt og kaldt Venstres Lars Løkke Rasmussen for landets moralske statsminister. Selvom om moral måske ikke er det første ord, offentligheden vil sætte på Vestres formand, fik Pind sin skattede medieomtale, og endte da også hos Clement.

Sidstnævnte havde dog ikke til sinds at lade Pind tæske uhæmmet løs på Thorning, så Clement tæskede selv løs på Pind. Der var tale om to højt begavede mennesker hanekamp på direkte TV, og det var godt fjernsyn.

Pinds indrømmelser for åben skærm
Pind måtte på et tidspunkt indrømme, at De 100 mia. han kalder for regeringens underskud, er de samme 100 mia. som han kalder for Venstre tidligere konsolidering af dansk økonomi! Og før denne stjernestund for en indrømmelse, måtte Pind tilstå, at han kritiserede Fogh for ikke at gennemføre de reformer som regeringen nu lægger op til – men som Venstre nok ikke deltager i, fordi varmen fra meningsmålingerne er bedre at sole sig i.

(manglende) Politisk mod
Selvom både Klement og Pind var enige om, at politisk mod er at sige, hvad man virkelig står for, turde tage upopulære, men nødvendige beslutninger – og så møde vælgerne på dét grundlag, veg Pind uden om at redegøre for, hvordan Venstres aktuelle argumentations-logik så indgår i dén ligning. Meningsmålingerne kunne være et sted at lede…

For Prins Knud
Venstre ved du, hvor du har! Sådan lød et tidligere slogan. Og jeg skal da lige love for, at weekenden har bekræftet dette udsagn ;o)

Ps. Undskyld!
Jeg glemte at tilføje for de tonedøve, de blinde, de dumme og dem som ikke kan tænke selv, at det: ”ikke må blive dyrere at være dansker”.

Share Button
Om Trine Nebel

Trine Nebel

Trine Nebel er fastansat på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor hun underviser i og rådgiver om branding, tillid, troværdighed og omdømme. Trine er forfatter til flere bøger, har en master i retorik, en diplomuddannelse i kommunikation og en læreruddannelse bag sig. Hun underviser primært på kurser og videreuddannelser, men stedvis også på DMJX' grunduddannelser. Trine Nebel har rådgivet både staten, kommuner, fagforeninger, organisationer og i det private. Trines passion er at forløse andre afsenderes kommunikative potentiale uanset om dette sker via taler, præsentationer, debatter, sociale medier, TV eller radio. Og uanset om modtagerne er publikummer, borgere, medlemmer, vælgere eller (potentielle) kunder i en virksomhed.

One Comment

Skriv et svar