Budskabshåndtering Kommunikation og retorik Troværdighed

Troels Lund Poulsens omdømme

I retorikkens verden taler man om troværdighed i proces, om leder-etos og omdømme. Troels Lund Poulsen – ham med lækagen og Thornings skattesag – er vendt tilbage til Venstre, og hans omdømme får betydning får Venstre.

Test af omdømme
Hvilken betydning Troels Lund Poulsens omdømme får for Venstre, afgøres af hvordan omverdenen reagerer på, og forholder sig til, Troels Lund Poulsen. Lad os lave et eksperiment. Hvilke politiske egenskaber forbinder du selv med Troels Lund Poulsen?

Summen af samtale
Jeg har skrevet det før, men det kan ikke skrives for ofte. Du kan ikke selv afgøre, hvor troværdig du er. Troels Lund Poulsen kan heller ikke afgøre sig eget omdømme. Ligesom Thorning ikke kan heller. Dit og andres omdømme ligger alene i den opfattelse andre har af afsenderen, og hvordan der tales om brandet.

Branding
Det kaldes image, branding, omdømme, etos, troværdighed. Kært barn har mange navne. Når Troels Lund Poulsen derfor lægger fra kaj med en forsvarspolitisk udtalelse i Berlingske Tidende, så er det fordi han (og Venstre) af al magt ønsker, at der skal tales om, og efterhånden forbindes, noget andet med Troels Lund Poulsen end mulig ulovlig omgang med stærkt personfølsomme oplysninger. Billedet nedenfor, fra Radian6′ video på youTube, siger det meste – og derfor er det noget af et sats, Venstre gør med Troels Lund Poulsens tilbagevenden til folketingsgruppen.

Share Button

3 thoughts on “Troels Lund Poulsens omdømme”

 1. Jeg vil lige anholde, at du (også) begår den fejl at omtale “Thornings skattesag”. Thorning har på intet tidspunkt haft en sag, hendes mands skatteforhold er blevet grundigt undersøgt af SKAT København – og der blev ikke fundet anledning til påtale. Så er det vist på plads.

  Nu til det egentlige emne. Jeg er ikke sikker på, at Venstre har haft andet valg end at lade Troels genoptage sit arbejde og igen få løn som MF’er. Noget skal manden jo leve af – og en orlov “af andre grunde” er altså uden løn. Desuden kan en MF’er ikke have orlov på ubestemt tid. Jeg har ikke undersøgt, hvor lang tid Folketinget bevilgede i første omgang, men næppe mere end 3-4 måneder, når der ikke foreligger sygdom eller barsel. I givet fald skulle Folketinget (på formandens indstilling) forlænge orloven, og det er ikke umuligt, at formanden ikke har ønsket at anbefale forlængelse. I så fald var Troels Lund Poulsens eneste alternativ at forlade Folketinget og lade suppleanten indtræde permanent.

  Det er helt rigtigt, at det image Troels medbringer næppe er godt nyt for Venstre. Men partiet har vel selv spurgt efter det problem. Det var Venstres spinenhed, der orkestrerede hetzen mod Helle Thorning og hendes mand i både 2010 og 2011, og højtstående V-politikeres andel i det setup er nu i en kommissionsundersøgelse. Den vil der under alle omstændigheder før eller siden komme fokus på i medierne, uanset hvor i verden Troels befinder sig. Du har dog ret i, at hans indtræden på scenen meget vel kan få afsmittende effekt på hele partiets troværdighed, så det meget snart vågner op i baronens seng.

  1. Kære Lisa

   Du har fuldstændig ret i, at Helle Thorning ikke har haft en skattesag. Derfor skrev jeg også for nogle måneder siden det indlæg, jeg gav titlen “Helle Thornings skattesag er ikke Helle Thornings skattesag”. Du kanneler det her: http://trinenebel.dk/2011/12/helle-thorning-schmidts-skattesag-er-ikke-helle-thorning-schmidts-skattesag/

   Det er også korrekt at, at det a være valgt er et borgerligt ombud, og når man først er valgt, er man forpligtet overfor vælgerne. Når det så er sagt, så havde der nok kunne findes ‘en løsning’. Dog tror jeg ikke Troels Lund Poulsen har nydt at være hjemme på farmen, men det er tankevækkende – meget tankevækkende endda – at han ikke komme tilbage og tager den helet stille og roligt, men fra første dag lægger ud med forsvarspolitiske udmeldinger. Det er, apropos spin, værd at hæfte sig ved.

   Henrik Sass Larsen har jo ikke haft orlov, men noget toneangivende væsen gør han jo ikke af sig. Det har han sikkert sine grunde til, ligesom Troels Lund Poulsen åbenbart har sine til at komme tilbage med store armbevægelser. Det bliver spændende at følge!

   Tak for hilsen
   :o) fra Trine

 2. Jeg ved ikke, om det er forebyggende damage control, som Søren Pind forsøger sig med her: http://www.b.dk/kommentarer/dyret-aeder-alt-omkring-sig . Men den artikel fortjener en af dine analyser – det er ganske vist let gennemskueligt spin (f.eks. angrebet på Politiken og endnu et spark til Ole Sohn), hvor selvmodsigelserne står i kø. Vil være herligt at læse en retorisk analyse.

Comments are closed.