Politisk retorik

Thor Mögers tillid er strategisk uklog

I dag kan de fleste medier citere skatteminister Thor Möger Pedersen for ikke bare at have tillid til departementschef Peter Loft, men næsten at have tillid i 4. potens.

Tillid er godt, og nogle vil mene at kontrol er endnu bedre. I sagen omkring Peter Loft er det, set fra et rådgivningssynspunkt, ikke ukompliceret at udtrykke så meget tillid offentligt – endda på dette kritiske tidspunkt i sagens udvikling.

Thor Möger Pedersen kan risikere i det samme offentlige rum at skulle trække noget af tilliden tilbage. Og derfra er der ikke langt til en diskussion om dømmekraft. En diskussion der kan resultere i troværdighedstab.

Det svarer lidt til, hvis man i går fra DSB’s side havde udtrykt fuld tillid til IC4-togene i det offentlige rum…

Share Button