MÅ læse Politisk retorik

Helle Thorning deler vist ikke Mögers tillid

Dagens pressemøde i Statsministeriet er netop slut, og pressekorpset spurgte direkte ind til Peter Loft-sagen.
Jeg skriver med vilje ‘Peter Loft-sagen’ for statsminister Helle Thorning Schmidt gjorde hurtigt klart, at sagen IKKE handlede om hende, men om Skatteministeriet. Dette er ikke længere en ‘Helle Thorning Schmidt-sag’ (hvid det nogen sinde har været). Nu er det en ‘Peter Loft-sag’.

Direkte adspurgt om statsministeren har tillid til Peter Loft, svarede Helle Thorning udenom. Andet kan hun heller ikke gøre, MEN for en retoriker med veneration for politisk kommunikation, var måden hun svarede på interessant.

Det stod klart at Thor Möger har modtaget instruktionsbeføjelser direkte fra statsministeren: “Vi har rådgivet skatteministeren til at få levet en redegørelse. Den afventer vi, og indtil da har jeg ikke andre svar”.

Cirka sådan lød Helle Thornings umiddelbare respons, uden at hun dermed så særlig ubekvem ud ved tanken om denne redegørelse. Faktisk så hun, set fra 2. række i spejlsalen, overhovedet ikke ud som om, at den redegørelse gør hende i dårligt humør. Snarere lød det som, at redegørelsen som skatteminister Thor Möger Pedersen, via Statsministeriet, har bedt Peter Loft om at levere, må tage den tid som den nu engang tager. Fordi… Tingene skal gøres ordentligt. Der må ikke være noget at komme efter…

Med det fulde ansvar for fri fortolkning, så tillader jeg mig, at vurdere at departementschef Peter Loft synger på sidste vers, men at dokumentationen for det ‘videre forløb’ simpelthen SKAL være fuldstændig i orden, inden der skrides til (politisk) handling.

Bavares, jeg kan have aflæst ord, mimik, talestrøm, gestik og kropssprog samt den retoriske situation HELT forkert på statsministerens pressemøde i dag – men jeg tror det ikke!

Share Button