Er Peter Loft fortid i Skatteministeriet?

Politiken har i dag skrevet en artikel med overskriften: Departementschef var tæt på Thornings skattesag. Og torsdag aften blev sagen – på baggrund af Politikens artikel – diskuteret i Jersild Live, hvor Ritt Bjerregaard og Hans Engell var i studiet. (Se også hvad dr.dk skriver om Peter Lofts ageren i sagen).

Troværdighed er en dynamisk størrelse
De to medieindslag rejser spørgsmål om departementchef Peter Lofts troværdighed som den fremstilles i medierne. Inden vi kigger på de spørgsmål som mediefremstillingen rejser, minder jeg om mit tidligere indlæg, hvor jeg lagde en lille e-bog om troværdighed op her på bloggen. E-bogen er gratis og fortæller lidt om, hvad man som afsender bør vide om troværdighed.  Og bogen forklarer at troværdighed er en dynamisk størrelse. Med e-bogen og dagens medieindlæg in mente, bør en særlig rådgiver stille skatteministeren følgende spørgsmål.

Spørgsmål om departementchef Peter Loft
Lyder det sandsynligt at Peter Loft IKKE kendte Helle Thorning-Schmidts private skattesag EFTER, at Peter Loft havde siddet med til de første to møder ud af fem møder, om netop Helle Thorning-Schmidt private skattesag? Nej!

Kan det slås fast, at der – som Peter Loft har udtalt – vitterligt ER vandtætte skotter mellem Skatteministeriets departement og SKAT, når departementchef Peter Loft sidder til møde med direktøren for SKAT for at diskutere Helle Thorning-Schmidts private skattesag? Nej!

Kan det forklares at Peter Loft har siddet med til ikke bare ét, men fem (5) møder sammen med direktøren for SKAT om Helle Thorning-Schmidts skattesag? Nej!

Er han en belastning for ministeriet? Ja!

Svækker han Skattemyndighedernes troværdighed? Ja!

Må der nogen sinde kunne stilles spørgsmålstegn ved SKAT’s og Skatteministeriets troværdighed? Nej!

Kan Peter Loft slippe af med den mistanke som ovenstående spørgsmål rejser? Nej!

Skal den nye skatteminister se sig om efter en ny departementchef? Det spørgsmål kan kun skatteministeren besvare!

 

Share Button
Om Trine Nebel

Trine Nebel

Trine Nebel er fastansat på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor hun underviser i og rådgiver om branding, tillid, troværdighed og omdømme. Trine er forfatter til flere bøger, har en master i retorik, en diplomuddannelse i kommunikation og en læreruddannelse bag sig. Hun underviser primært på kurser og videreuddannelser, men stedvis også på DMJX' grunduddannelser. Trine Nebel har rådgivet både staten, kommuner, fagforeninger, organisationer og i det private. Trines passion er at forløse andre afsenderes kommunikative potentiale uanset om dette sker via taler, præsentationer, debatter, sociale medier, TV eller radio. Og uanset om modtagerne er publikummer, borgere, medlemmer, vælgere eller (potentielle) kunder i en virksomhed.

Skriv et svar