Branding Budskabshåndtering Omdømme og image Troværdighed

Skriv aldrig troværdig om dig selv

Uha-uha. I dag fik jeg et salgsbrev smidt i min postkasse. Det må du aldrig copy/paste. Lad mig kort forklare hvorfor. Afsenderen begår an uskik, der ikke er befordrende for hverken dit omdømme eller image. Afsenderen vurderer nemlig for dig, hvad du skal bedømme, graden af afsenderens troværdighed!

Du kan se brevet her:

Salgsbrev smidt i min postkasse
Troværdig mægler i “Det Grønne Område”

Problemet med brevet er, at afsenderen betegner sig selv som troværdig.  Når en afsender gør det, så reagerer de fleste af os impulsivt med at tænke: “Det skal jeg nok selv vurdere”. Pointen gælder ikke ejendomsmæglere. Men både ejendomsmæglere, dig som skal tale, politikere, chefer, bilsælgere, jurister og alle andre, der vil kommunikere et budskab til en målgruppe. Det bliver simpelthen for anmasende, når afsenderen selv insisterer på at være troværdig. (Uanset at afsenderen muligvis er det).

Hvis afsenderen om sig selv siger, at vedkommende er troværdig, så går vi nemlig helt automatisk i forsvarsposition. Det stik modsatte af, hvad afsenderen egentlig vil have os til. Vis i stedet, at du er troværdig. Læs mit foregående indlæg om alle de mange små faktorer, der samlet påvirker vores troværdighed. Men sig ALDRIG eksplicit om dig selv, at du er troværdig. Hvis du har et budskab, du gerne vil kommunikere, så vis dine modtagere at du er troværdig, og lad dem selv konkludere at du er det, så har du meget lettere ved at komme i gennem med det budskab du gerne vil kommunikere til din målgruppe.

Share Button

1 thought on “Skriv aldrig troværdig om dig selv”

  1. Disse linjer er simpelthen guldkorn:

    “Hvis du har et budskab, du gerne vil kommunikere, så vis dine modtagere at du er troværdig, og lad dem selv konkludere at du er det, så har du meget lettere ved at komme i gennem med det budskab du gerne vil kommunikere til din målgruppe.”

    Bedre kan det simpelthen ikke siges, for du har fuldkommen ret. Det med at man skulle være nødt til selv at kalde sig troværdig for at ordet kommer i samme sætning som ens navn er noget søgt, og set fra SEO-mæssigt perspektiv er det meget brugt, fordi folk gerne vil påvirke omtalen de får.

    Den slags ender ofte galt, og du har fuldkommen ret i, at det handler om at opføre sig troværdigt, så skal resten nok komme helt af sig selv – også selvom der altså kan laves lidt finjustering, som kan påvirke slutresultatet, naturligvis. 🙂

Comments are closed.