Kommunikation og retorik MÅ læse Politisk retorik

Aflur den politiske retorik, og spinnet i retorikken

Statsminister Lars Løkke Rasmussen trykker snart på valgknappen, og en sand politisk krig og kamp på argumenter vil bryde ud. Kønt bliver det ikke. Men du kan lære af statsministerens retorik, og bruge det følgende radioindslag fra P1, så du er parat til at aflure alle andre politikere også.

I radioprogrammet P1 Debat har emnet ‘Løkkes retorik‘ været oppe med undertegnede som analyserende kommentator. Det er korrekt at jeg selv har et ben i den politiske lejr, og derfor måtte jeg indiskutabelt lægge alle mine politiske holdninger i skuffen, inden jeg tog ud til DR-byen. Programmet handlede nemlig ikke om politik, men udelukkende om en retorisk analyse af, hvad statsministren gør. Og han gør såmænd ikke noget, der er værre end så mange andre politikere.

Hør eller genhør programmet fra i sommer og lær at aflure den politiske retorik. Få indsigt i hvilken retorisk figur statsministeren gør. Bliv klar til valget, så du som borger kan gennemskue politikernes retorik, spin og måder at argumentere på. Og husk så, at blot fordi statsministeren var udsat for en retorisk analyse, så adskiller hans retoriske kneb ikke fra andre politikere, der alle forfalder til de samme unoder. Denne hjemmeside og det konkrete program hjælper dig med at gennemskue den politiske retorik – inden valget!

Programmet spørger om den begavede, demokratiske samtale i Danmark er lagt død af spin, medietræning og strategisk kommunikation. Og om en politisk debat pr. definition altid beskidt og fuld af retoriske kneb? Valgkampen varsler det sidste, men du kan som sagt blive klædt på til at gennemskue det.

Lav en kop kaffe, smæk benene op, og forbered dig til valgkampen ved at høre programmet om statsministerens retorik her!

Share Button

1 thought on “Aflur den politiske retorik, og spinnet i retorikken”

  1. Helt enig. Jeg ser frem til der trykkes på valgknappen.

    Jeg har faktisk allerede forberedt en del artikler som netop vil udkomme straks knappen trykkes på – og der udgives drypvis for at sikre nyt indhold hele tiden under hele valgkampen.

    God weekend. 🙂

Comments are closed.