Budskabshåndtering

Fritz Schur er fortid i DONG

Fritz Schur er fortid i DONG. Skønner jeg. Mit belæg for en sådan fra hoften påstand er den almenkendte statue-regel! Statue-regel?

Regelen for statuer, vejnavne og pladser
Hvor mange nulevende personer kender du, har fået lavet en statue af sig selv, opkaldt en vej eller en plads efter sig? Ikke mange, formoder jeg. Det hænger sammen med, at statuer, vejnavne og pladser ofte først laves og opkaldes, når man er død – eller i det mindste ‘fortid’ i en aller anden forstand…

At dømme ud fra forsiden på Politikens PS-sektion, søndag den 25. marts 2012, hvor finansmanden, levemanden, milliardæren, Venstres pengeindsamler og DONG’s bestyrelsesformand, Fritz Schur har stillet sig i positur, må vi altså antage, at Fritz Schur har set det komme. At han er fortid i DONG, og tiden er knap. Med billedet ønsker han (?) at sende et signal til omverden om, hvordan han gerne vil huskes!

Twitter-alternativet
Twitter er stedet hvor man får de bedste input til nyhedsstrømmen, og det gælder således også alternative fortolkninger af Fritz Schurs statue-positur. Netværk på Twitter foreslår således, at Schur ønsker at fremstille sig selv som cementeret, fossileret og forstenet, hvilket absolut heller ikke kan udelukkes.

Dårlig dømmekraft
Hvordan man end vender og drejer Fritz Schurs selvpromoverende ‘statuerende’ fremstilling i dagens Politiken, siger det noget om mandens dømmekraft. Bevares. Manden skulle være god til penge. Godt så. Men penge er ikke alt. Omdømme og branding burde også være top-of-mind, hvis man vil demonstrere evne til good governance. Så måske skønner jeg ikke helt ved siden af, når jeg spår, at Fritz Schur er ved at være fortid i Dong, og måske han ligefrem har bestilt en skulptør til kommende prydsarbejde i haven…

Share Button