Branding Budskabshåndtering Kommunikation og retorik Mediernes rolle Omdømme og image Politisk retorik Reputation management Troværdighed

Ubetalelig branding fra uventet kant

New Jerseys guvernør, den på alle måder store og ikke mindst stærkt republikanske Chris Christie, er Obamas nye ven. Og hvilken ven at få så tæt på et valg. Takket være stormen Sandy. Når præsidenten roses fra dén kant, påvirker det hans omdømme mere end alverdens reklamer og tv-spots kan udrette.

Enhver har set billederne fra nabostaten til New York, og det ser ikke kønt ud. Sandy har efterladt sig dramatiske skader. Skader som guvernøren, New Jerseys ‘statsminister’, og præsident Obama besøger og beser sammen.

Ubetalelig branding fra uventet kant
Chris Christie har ellers ord for at være særdeles kritisk i forhold til Obama og den førte politik fra Det Hvide Hus. Men det er slut for en stund. Obamas politik er øget bevilliger til det nationale beredskab. Romneys politik har hidtil været at beredskabet så vidt muligt skal på private hænder.

Nu, mere end nogen sinde, har New Jersey og deres republikanske guvernør, brug for det nationale beredskab, og der ser ud til, at de får den hjælp – også fra præsidenten selv – som de har brug for.

Det har fået guvernør Chris Christie til at udtale følgende 6 dage (i dag kun 5) før valget:

Don’t you worry pal. I will be with the president this afternoon.

Udtalelsen faldt da Christie og Obama skulle på rundtur i helikopter over de stormskadede områder. Og Obama forspildte ikke chancen, men svarede tilbage:

I want to just let you know, that your governor is working overtime to make sure that as soon as possible, everbody can get back to normal.

Når præsidenten, eller du selv en dag, får ros fra uventet kant, og når en tidligere kritiker siger højlydt, at du virkelig fylder jobbet ud, og gør alt hvad der kan forventes i situationen, så bliver det ubetalelig branding af dit virke og booster selvsagt dit omdømme.

David Axelrod har da også siden stormen Sandy, ‘lovet’ at barbere sit skæg af, hvis det nu utænkelige skulle ske, at Obamas taber New Jersey og to lignende stater. På en møde i går i en tænketank, sagde den ene paneldeltager fra scenen, at ansigtsudtrykket hos netop Davis Axelrod, næsten lignede et smil.

 

Share Button