Budskabshåndtering Kommunikation og retorik Politisk retorik Troværdighed

Michael Kristiansen kan ikke vurdere Thornings troværdighed

Det slider på Helle Thorning-Schmidts troværdighed, mener Michael Kristiansen, efter det står klart, at regeringen har aflyst en stort anlagt konference om betalingsringen. Begrundelsen er, at det lovede lovforslag fortsat ikke er færdigt.

Kristiansen kan ikke vurdere Thornings troværdighed
Statsministeren sender klare signaler om, at betalingsringen kommer. Så langt er vi alle enige. Men Kristiansen mener åbenbart, at når man udskyder en konference, fordi lovforlaget, forud for konferencen ikke er færdigt, så taber Thorning troværdighed! Lad os vende den om. Skulle konferencen da have været gennemført uden et færdigt lovforslag? Eller mon interessenterne hellere ser et gennemarbejdet lovforslag INDEN, der holdes en konference?

Men hun skal passe på, at hun ikke kommer til at fremstå komisk, når lovforslaget hele tiden glider længere og længere ud i horisonten

Kun modtagerne kan vurdere en afsenders troværdighed
Michael Kristiansens udtalelser undrer mig en del. For det første konkluderer han på Thornings troværdighed, vel vidende at det kun er modtageren, altså læserne/vælgerne/borgerne, der kan afgøre om en udskydelse af betalingsringen, skader Thornings troværdighed. Eller om det fx fremmer troværdigheden, fordi lovforslaget ikke hastes igennem?

For det andet tilføjer Kristiansen, at statsministeren skal ‘passe på’ ikke at komme til at fremstå komisk, fordi hun vil have, at lovforslaget skal være gennemarbejdet inden en konference! Man savner mildest talt en saglig uddybning. Hvori ligger det komiske – altså selve komikken? Eller er det bare kommentator-slang skudt fra hoften, hvor enhver politisk udmelding – hvis ikke den falder i kommentatorernes smag – kan sammenlignes med komiske Ali?

Er Michael Kristiansen troværdig?
Min indvending går hverken på betalingsring eller Thornings troværdighed, men på Kristiansen troværdighed – hvad er det saglige i hans to kommentarer? Mon Michael Kristiansen kunne formaste sig til at forholde sig til sine egne udmeldinger?

Eller fordi udmeldingen kommer fra netop Michael Kristiansen, så stilles der ikke spørgsmål til kommentatorens troværdighed eller om hans udtalelser er komiske? Jeg undrer mig bare…

Share Button