Budskabshåndtering MÅ læse

Thorning lavede en Obama på pressemødet

Man siger at den korteste vej mellem to mennesker, er et smil! Omskrevet til politik fristes jeg til at gisne om, at den korteste vej mellem en politiker og meningsmålingerne er overskud…
Ugen der gik, gav os en syngende præsident og en statsminister med sans for humor.

Da Dan blev til Kjeld
På pressemødet den tirsdag 24. januar 2012 kaldte statsministeren en journalist for Kjeld! Det er der i sig selv ikke noget mærkeligt i, hvis det ikke var fordi, at journalisten hed Dan.
På to foregående pressemøder har Thorning kaldt Dan Bjerring fra Dagbladet Licitationen for Kjeld. Efter sidste pressemøde var statsministeren blevet konfronteret med fejltagelsen, og Thorning indrømmede med det samme, at naturligvis skulle Dan ikke kaldes for Kjeld, men Dan!

Thorning lavde en Obama
Da spørgerunden på dagens pressemøde nåede til Dan Bjerring, stod luften måske ikke lige frem stille, men der var lune i den. Thorning pegede på Dan Bjerring med et stort smil – tog luft ind – og sagde så med fuldt overlæg: “Kjeld!”. Se klippet fra Ekstra Bladet, bid mærke i Thornings smil, det overlagte “Kjeld” og den efterfølgende latter.

Stemningen lettede
Der gik et splitsekund, hvorefter der udbrød spontan latter blandt de fremmødte, og stemningen blev ligesom lidt lettere. Og hvor kommer Obama så lige ind i dét billede? Det gør han her under, hvor han synger. Han synger ikke længe – faktisk ikke meget længere end den tid, der går med at tage luft ind, pege og sige : “Kjeld” – men virkningen er den samme. Stemningen bliver lettere. For både humor og sang i små doser, er tegn på overskud i politik – og begge dele så ud til at præge såvel Thorning som Obama

Her kan du høre Obama synge – det er kort, ja! Men det er godt!

Share Button

6 thoughts on “Thorning lavede en Obama på pressemødet”

 1. Også jeg så og nød det korte klip, og som “Kjeld” svarede med stort smil, så skal jeg lade være at kalde dig Lotte. Generelt har Thorning udvist format og overskud siden Nytårstalen, hvor hun gav en god tale, men blev udsat for voksenmobning bagefter i medierne. .Lige så en flot og respektfuld tale til dronningen samt en meget fin tale i EU parlamentet. Vi har fået en statsminister som LEDER landet. Regeringen kører også godt nu.
  Har lige hørt et interview på link fra BBC hvor hun også i interview med reporter klarer det godt, og hvor den portugiske deltager bagefter I DEBAT kalder hende for perfect. DK kan gode være deres repræsentanter/ministre bekendt IGEN.
  i EU.

 2. I øvrigt har jeg kun modtaget positive tilkendegivelser på den lille stunt. Om ikke andet er der nu mange flere, som kender både Byggeriets Dagblad LIcitationen, der kommer 5 dage ugentlig og er over 100 år gammelt, og JP Radio. Mon ikke “Yvonne” frem over husker mit navn

  1. Kære Dan

   Jeg tænkte også, at det da under alle omstændigheder har været god omtale for Licitationen. Det glemmer man ikke foreløbig. I dag er I jo omtalt på bagsiden af Politiken! Så når man altså ikke meget højere rent brandingmæssigt :o)

   Mange hilsner fra Trine.

 3. Ja, Helle Thorning viser smukt og stærkt format. Både hjemme og ude.
  Mon de beskidte, personlige angreb på hende snart stopper?!

  1. Kære Kaj

   Det kunne i hvert tilfælde være befriende, hvis der kunne komme mere fokus på den politiske substans. Jeg noterede mig, at Rebecca Harms fra De Grønne, i Parlamentet sagde, at hvad Thorning ‘strugler’ med derhjemme, er hvad EU har brug for. Det var til formandstalen i sidste uge, og ti minutter inden at en vis Morten Messerschmidt rullede sig ud.

   Mange hilsner fra Trine.

Comments are closed.