Branding

Sådan arbejder man med medborgerskab

 

Da jeg i starten af august var i Paris for at nærstudere Paris’ kommunes måde at lave medborgerskab og borgerinddragelse på, havde jeg på forhånd skrevet til Paris borgmester, og spurgt om vi kunne mødes. En sådan kontaktmåde tilbyder Paris Kommune, og jeg synes det var forsøget værd.

Jeg fik besøgt rådhuset i Paris og har fået et meget fint indblik i, hvordan de arbejder med det lokale demokrati. Og der er meget vi kan lade os inspirere af, når det kommer til aktivt og ikke mindst retorisk medborgerskab. Desværre nåede jeg ikke at få svar, inden turen til Paris løb af stablen, men det har jeg fået nu – og hvilket sproglig ynde svaret er givet med. Prøv at læse med her:

Fru,
Borgmesteren i Paris har modtaget, men desværre for sent, din ansøgning for udnævnelse.
Han beklager meget denne forsinkelse ikke fik lov til at modtage dig efter dine ønsker.
Modtag, hr., forsikringen om min mest udmærkede højagtelse.

Share Button