MÅ læse

Derfor skal Tørnæs og ikke Søren Gade være Venstres borgmesterkandidat

Jeg er stor fan af konspirationsteorier, jeg tror meget lidt på tilfældigheder…

Sådan sagde en kollega fra Danmarks Journalistforbund til Niels Krause-Kjær en fredag eftermiddag, hvor der var Drink & Debat i Journalistforbundets kreds 1, hvor jeg er medlem. Stedet var Libary Bar og Krause var oplægholder. Han skulle skue ud over dansk politik, og kommentaren var indledningen til et spørgsmål til Krause.

Hvor pludselig Tørnæs og ikke Gade
I går kom ytringen tilbage til mig, da jeg endnu engang undrede mig over, at det nu er Ulla Tørnæs og ikke Søren Gade, der er blevet Venstres spidskandidat i Holstebro til kommunalvalget i 2013. Målet er borgmesterposten.

Men hvorfor nu pludselig det? Tja, hvis man går tilbage til det indledende citat, så kunne en konspirationsteori lyde, at det skam heller ikke var meningen.

Ups, noget kom i vejen…
Jeg tror faktisk det var planen, at Søren Gade skulle være borgmesterkandidat for Venstre i Holstebro, for populær er han jo. Meeen så mindede Ekstra Bladet os om, at det måske/måske ikke er Gade, der er kilden, bag kilden, om Jægerkorpsets indsættelse i Irak.

Og så er der kommissionen, der venter…
Kommissionen der skal undersøge grundlaget for Danmarks deltagelse i Irakkrigen venter også, og så er der rapporten om, hvor mange fanger Danmark udleverede til Iraks styrker. Tidligere har det lydt på 200, men nu er det vist 500 fanger, der er tale om.

Hvornår bliver vi klogere på alle disse udestående politiske undersøgelser? Tja, det gør blandt andet vi når Irakkommissionen løber af stablen, og lur mig om det ikke nogen lunder falder tidsmæssigt sammen med kommunalvalget i november 2013.

Udsigt til en mudret kommunalvalgkamp
Er en heftig forestående journalistisk dækning af den tidligere forsvarsministers rolle et fedt politisk baggrundstæppe at føre kommunalvalgkamp på? Nej!
Vil mulige kompromitterende spørgsmål forstyrre debatten om, hvorvidt Venstre er det mest egnede parti til borgmesterposten i Holstebro? Ja!

Derfor skal Tørnæs være borgmester i Holstebro
Om mon netop dette er svaret på, hvorfor det pludselig er Ulla Tørnæs, der skal køres i stilling som borgmesterkandidat? Vi ved det ikke med sikkerhed, men svaret kan muligvis findes i indlæggets indledende sætning…

Share Button

1 thought on “Derfor skal Tørnæs og ikke Søren Gade være Venstres borgmesterkandidat”

Comments are closed.