Mediernes ageren og påvirkning af Lækagesagen

Lækagesagen har fyldt meget i medierne. Forleden blev der afsagt dom i Højesteret, der fandt at DR1 og TV2 ikke har pligt til at røbe hvem kilden til lækagen er. Om dette er godt eller skidt for demokratiet, er der delte meninger om. Jakob Elkjær, der er medieredaktør på Politiken, udtalte sig på Politiken.tv om højesteretsdommens betydning for kildebeskyttelse.

I Trines Taleshow på iTunes fortæller jeg om TV2’s rolle i lækagesagen. Du kan downloade selve lydfilen om laekagesagen her eller trykke på play’eren her under og lytte med i 10 minutter:

[audio:http://trinenebel.dk/wp-content/uploads/Laekagesagen2.mp3|titles=Laekagesagen]

Politiken om lækagesagen
Politikens indlandschef vurderer konsekvenserne af de nye oplysninger i lækagesagen på dette link, og så sent som lørdag den 12. februar 2011 havde jeg selv et debatindlæg i Politiken, 3. sektion, side 2, med titlen: “Støtter TV2 regeringen i lækagesagen?”. Du kan læse indlægget på mit foregående blogindlæg, hvor jeg kobler TV2s rolle i lækagesagen op på retorisk teori.

Endelig har Jacob Winthers advokat sendt en svarmail til Socialdemokraternes partikontor, der beskylder Søren Gade for at bidrage til lækagen: “Rasmus Tantholdt fra TV-2 overværer en dialog mellem dav. forsvarsminister Søren Gade og lejrchefen K.B.Petersen om en snarlig udsendelse af jægersoldater.”
Mailen fra Jacob Winthers advokat kan du læse i sin fulde ordlyd her.

Share Button
Om Trine Nebel

Trine Nebel

Trine Nebel er fastansat på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor hun underviser i og rådgiver om branding, tillid, troværdighed og omdømme. Trine er forfatter til flere bøger, har en master i retorik, en diplomuddannelse i kommunikation og en læreruddannelse bag sig. Hun underviser primært på kurser og videreuddannelser, men stedvis også på DMJX' grunduddannelser. Trine Nebel har rådgivet både staten, kommuner, fagforeninger, organisationer og i det private. Trines passion er at forløse andre afsenderes kommunikative potentiale uanset om dette sker via taler, præsentationer, debatter, sociale medier, TV eller radio. Og uanset om modtagerne er publikummer, borgere, medlemmer, vælgere eller (potentielle) kunder i en virksomhed.

Skriv et svar