Sådan laver du et debatindlæg til aviserne

Selvom om du hverken er på valg eller medlem af et parti, så kan du deltage i den offentlige debat, hvis der er et emne der optager dig. Måske har du en holdning, eller ønsker at tage til genmæle. Du kan skrive for at øge kendskabsgraden til dig selv, dit budskab eller påvirke opfattelsen af dit omdømme. Mulighederne er mange.

I denne lydfil får du på få minutter gode råd til, hvordan du får dit debatindlæg optaget. Aviserne modtager hver dag masser af læserbreve og debatindlæg. Langt fra dem alle optages. Du kan øge dine chancer ved at lytte med her, hvor jeg kommer med konkrete eksempler på, hvad du skal være opmærksom på, når du skriver til en avis.

[audio:http://trinenebel.dk/wp-content/uploads/Deltag-i-en-avisdebat.mp3|titles=Deltag i en avisdebat]
Uddrag fra debatsiden på Politiken.dk

Politikens leder: Våbenloven er et større problem end retorikken.

Du kan også hente selve lydfilen Deltag i en avisdebat her, eller downloade den via iTunes.

Share Button
Om Trine Nebel

Trine Nebel

Trine Nebel er fastansat på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor hun underviser i og rådgiver om branding, tillid, troværdighed og omdømme. Trine er forfatter til flere bøger, har en master i retorik, en diplomuddannelse i kommunikation og en læreruddannelse bag sig. Hun underviser primært på kurser og videreuddannelser, men stedvis også på DMJX' grunduddannelser. Trine Nebel har rådgivet både staten, kommuner, fagforeninger, organisationer og i det private. Trines passion er at forløse andre afsenderes kommunikative potentiale uanset om dette sker via taler, præsentationer, debatter, sociale medier, TV eller radio. Og uanset om modtagerne er publikummer, borgere, medlemmer, vælgere eller (potentielle) kunder i en virksomhed.

Skriv et svar