Hvad kropssprog betyder for din kommunikation

Du kenderne myterne om, hvad dine øjne, arme, gestik og kropssprog betyder for din kommunikation og indtrykket af dig om kommunikator. Men her er en artikel, der bringer dig bag om myterne.

De fem myter
Det er en myte at kun 7% af dine ord betyder noget, og resten er kropssprog. Det er en myte, at hvis du kigger brødbetynget til højre, når du taler, så lyver du. Det er muligt du gør det, men det kan øjnebevægelserne ikke i sig selv afsløre. Og ja, krydsede arme kan også have flere betydninger end negativ karma.

Alt dette kan du læse mere om i denne artikel fra Forbes, der gør op med fem kendte myter om kropssprog.

Når artiklen er læst, så er der stadig tilbage at understrege, at dit kropssprog generelt betyder utroligt meget for modtagelsen af det du siger og dig som kommunikator. Det samme gør specifikt dine øjne, dine arme, din stemme, din betoning, når du kommunikerer på en talerstol, i tv eller i et oplæg foran et publikum.

Artiklen nuancerer de mange myter og perspektiverer dem, så de kommer ned i almindeligt leje, hvor de hører hjemme.

Share Button
Om Trine Nebel

Trine Nebel

Trine Nebel

Trine Nebel er fastansat på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor hun underviser i og rådgiver om branding, tillid, troværdighed og omdømme. Trine er forfatter til flere bøger, har en master i retorik, en diplomuddannelse i kommunikation og en læreruddannelse bag sig. Hun underviser primært på kurser og videreuddannelser, men stedvis også på DMJX' grunduddannelser. Trine Nebel har rådgivet både staten, kommuner, fagforeninger, organisationer og i det private. Trines passion er at forløse andre afsenderes kommunikative potentiale uanset om dette sker via taler, præsentationer, debatter, sociale medier, TV eller radio. Og uanset om modtagerne er publikummer, borgere, medlemmer, vælgere eller (potentielle) kunder i en virksomhed.

Skriv et svar